Fri frakt över 800 kr
Leverans 2-5 arbetsdagar
Endast 59 kr i frakt

Allmänna villkor

Information och villkor om ditt köp hos oss.

De villkor som gäller när du handlar hos Cosmity regleras i våra allmänna villkor, i vår integritetspolicy och i vår cookiepolicy. När du gör en beställning hos oss och/eller använder vår webbplats så godkänner du samtliga av dessa villkor. Du förbinder dig att följa villkoren i sin helhet, godkänner att du tagit del av informationen och samtycker till den. Cosmity förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor. Du ska därför alltid läsa igenom villkoren innan du genomför en beställning.

Beställning

För att genomföra en beställning hos Cosmity måste du vara över 18 år. Vi förbehåller oss rätten att neka eller ändra din beställning om du exempelvis uppgett felaktiga personuppgifter, har betalningsanmärkningar, det finns misstanke om bedrägeri eller om du på något sätt bryter mot våra villkor.

Alla beställningar är bindande. Om du har lagt en beställning av misstag måste du kontakta oss omedelbart så att vi kan makulera din order innan den behandlas vidare. När din beställning har börjat behandlas kan ordern inte längre makuleras.

När du slutfört din beställning får du inom kort en orderbekräftelse från oss via e-post. Orderbekräftelsen är ditt kvitto på att vi tagit emot din order och skickas ut automatiskt från vårt system. Kontrollera alltid att din bekräftelse stämmer och spara den för eventuell kontakt med oss. Om du inte fått någon orderbekräftelse, vänligen kontrollera att din e-postadress stämmer och kontakta oss så skickar vi en ny.

Personuppgifter

Information och villkor gällande personuppgifter anges i vår integritetspolicy. Genom att göra en beställning och/eller genom att lämna personuppgifter godkänner du dessa villkor. Du bekräftar att de uppgifter du lämnar till Cosmity är korrekta och fullständiga, samt ansvarar för felaktigt angivna uppgifter. Du åtar dig att ansvara för att dina personuppgifter inte kommer i orätta händer och förvarar dessa uppgifter på ett sådant sätt att ingen obehörig kan få tillgång till dessa. Om du misstänker att någon obehörig fått tillgång till dina uppgifter ska du omgående anmäla detta till oss. En sådan anmälan ska göras inom skälig tid. Om Cosmity misstänker att du missbrukar dina uppgifter eller på annat sätt bryter mot våra villkor har Cosmity rätt att stänga av dig från vår webbplats.

Cosmity hanterar, lagrar och analyserar dina personuppgifter, dina beställningar och dina interaktioner med oss. Detta för att kunna ge bra service och fullgöra våra förpliktelser i samband med beställningen. Cosmity behandlar de uppgifter som du själv lämnar till oss så som kontaktinformation och personnummer, samt uppgifter som Cosmity eller våra samarbetspartners samlar in från annat håll så som adressuppgifter och orderhistorik. I samband med din beställning kan vi komma att kontrollerar dina uppgifter mot folkbokföringsregistret.

Cosmity kommer att behandla dina personuppgifter för att administrera din beställning och leveransen av dina varor. Dina personuppgifter kan komma att användas för identifikation, administration, affärsutveckling, samt för statistikändamål. Information om dina beställningar analyseras och ligger till grund för erbjudanden, rabatter och marknadsföring av generell och riktad karaktär. Genom att ange din e-postadress och/eller mobilnummer samtycker du till att vi och våra samarbetspartners skickar leveransaviseringar.

Cosmity lämnar inte ut dina personuppgifter till någon tredje part, förutom om detta är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser i samband med beställningen eller om detta skulle krävas enligt lag. Personuppgifter överförs till våra samarbetspartners i syfte att administrera och underlätta din beställning, såsom transportbolag och betalningsförmedlare.

Du har rätt att när som helst återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter, ta del av uppgifterna, ändra eller radera dem. Om du begär begränsning av behandling av dina personuppgifter enligt tillämplig dataskyddslagstiftning kommer vi inte att kunna uppfylla våra skyldigheter gentemot dig under den tid som behandlingen begränsats.

Produkter & priser

Cosmity reserverar sig för eventuella fel i såväl produktinformation, produktspecifikationer som priser, prisjusteringar(valutaomvandling, nedsänkt pris) och lagersaldo. Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella bild- eller skrivfel. Produkter säljs, om inget annat anges (så som exempelvis beställningsvaror eller förhandsbokning), så länge lagret räcker. Vi ansvarar inte för informationen som kommer från tredje part eller leverantör. Cosmity kan inte garantera att de färger som visas exakt återger de färger som produkten har i verkligheten eftersom färgåtergivningen beror på inställningar i din dator och på din skärm. All bildinformation på webbplatsen ska uteslutande ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garanteras återge de antal produkter du erhåller, produktens exakta utseende, funktion eller ursprung. Vi förbehåller oss rätten att ändra, korrigera eller uppdatera sådana fel. Om dessa ändringar påverkar en redan lagd beställning så meddelar vi detta innan vi fortsätter behandla beställningen.

Priser anges i svenska kronor inklusive moms. Kostnader för frakt och eventuella betalningsavgifter tillkommer. Betalningsvillkor och fraktvillkor finns angivet i kassan beroende på valt betalningssätt respektive fraktsätt.

Cosmity kan från en tid till en annan erbjuda kampanjer på webbplatsen som kan ha förmånligare villkor än vad som framgår av dessa villkor. Dessa förmånliga villkor gäller så länge kampanjen är aktiv och för de specifika produkter som anges av Cosmity i samband med kampanjen. Vi förbehåller oss rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer. Vid avslut eller återkallelse av en kampanj gäller dessa villkor utan ändringar. Erbjudanden på specifika produkter på webbplatsen gäller under begränsad tid och så länge lagret räcker. Eventuella rabattkoder får ej kombineras med kampanjvaror eller nedsatta produkter. Presentkort får inte kombineras med andra rabattkoder.

Betalsätt

Du kan betala på de sätt som anges på webbplatsen. Cosmity har rätt att ta betalt redan i samband med beställningen om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av dig och godkänts av Cosmity. Vid fakturabetalning eller delbetalning kan Cosmity och/eller våra samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Du kommer i sådant fall att upplysas om detta. Cosmity förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt, alternativt ändra betalsätt om det som du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för beställningen. Eventuella begränsningar och avgifter för betalningsalternativ anges på webbplatsen.

PaysonFaktura. Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 19kr. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Frakt & leverans

Leverans sker endast till privatpersoner inom Sverige. Vi förbehåller oss rätten att neka och makulera eventuell beställning från företag. Produkter som finns i lager levereras normalt inom det antal arbetsdagar som anges på webbplatsen från det att behandling av beställningen har påbörjats. Den förväntade leveranstiden av varan framgår av orderbekräftelsen, i kassan och/eller på den aktuella produktsidan på webbplatsen. Leverans kan av olika anledningar, så som kampanjer, högsäsong och hög belastning dock ta längre tid. Om inget annat särskilt avtalats sker leveransen senast 30 arbetsdagar räknat från det att Cosmity skriftligen bekräftat beställningen genom orderbekräftelsen. Cosmity förbehåller sig rätten att häva ett köp om komplikationer kring frakt och leverans uppstår, i vilket fall du som kund kommer meddelas. Om inte annat särskilt avtalats och en leverans tar mer än 30 arbetsdagar och detta inte beror på dig som kund har du rätt att häva köpet. Cosmity ansvarar inte för skador till följd av försenad leverans.

Cosmity tillämpar inte delleverans om en eller flera produkter i beställningen inte kan levereras. Istället skickas de produkter som kan levereras och restnoterade produkter krediteras dig som kund. Eventuella begränsningar och avgifter för fraktalternativ anges på webbplatsen. Vid eventuella kampanjer kan fraktavgiften vara reducerad, men om inget annat anges tar vi ut en fraktavgift på 59 svenska kronor inklusive mom för standardfrakt.

Paketet levereras till ett utlämningsställe nära dig. När ditt paket finns att hämta får du en avisering via antingen e-post, sms eller post till de uppgifter du angivit vid din beställning. Ditt paket finns kvar hos utlämningsstället i 14 dagar från det att paketet har anlänt. Paketet returneras därefter till oss. Vid ej utlöst paket förbehåller vi oss rätten att debitera dig en avgift på 350 kr inkl moms för att täcka frakt- och hanteringskostnader. Kostnaden debiteras dig om möjligt via samma betalsätt som du gjort ditt köp. Skulle du ångra dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet hos ditt utlämningsställe och returnera det till oss, annars blir det registrerat som outlöst och debiteras automatiskt.

Ångerrätt & retur

Vid köp hos Cosmity gäller 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Ångerrätten gäller från den dag du tagit emot paketet. Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du tagit emot produkten. Ångerrätten omfattar inte produkter som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, om förseglingen brutits eller om du använt produkten. Om en produkt har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när du bryter förseglingen. Ångerrätten gäller inte köp som har samband med av dig bedriven näringsverksamhet.

Du får försiktigt plocka upp och titta på produkten, men du är skyldig att hålla produkten i lika gott skick som när du fick den. Produkten ska skickas tillbaka i originalskick och i oskadad originalförpackning. Produkten får inte vara använd eller monterad. Om produkten skadas eller kommer bort på grund av vårdslöshet förlorar du ångerrätten. Har du som kund använt produkten i större utsträckning än vad som är nödvändigt är du skyldig att ersätta den värdeminskning som användningen har medfört. Vid returer förbehåller sig Cosmity rätten att göra avdrag för eventuell värdeminskning om produktens skick har förändrats i sådan mån att den inte längre går att sälja till någon annan kund utan att göra avdrag på försäljningspriset. Vid retur kontrollerar vi om produkten har använts på ett sådant sätt. Prisavdraget bestäms i varje enskilt fall beroende på vilken typ av produkt som du har köpt samt vilken värdeminskning som har uppstått på grund av hanteringen.

Returer ska göras till Cosmity enligt de metoder och anvisningar som anges på webbplatsen. För att returnera en produkt ska du först innan ångerfristen löpt ut alltid kontakta oss med ett klart och tydlig meddelande om att du vill nyttja din ångerrätt genom kontaktformuläret på webbplatsen. Ange relevant information så som ditt namn, ordernummer och namn på produkten i fråga. Observera att du aldrig ska returnera en produkt utan att kontakta oss först. Om du inte vill använda ovan alternativ på meddelande kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram, se konsumentverket.se. Om du väljer att skicka tillbaka din produkt står du som kund för returfrakten och ansvarar för produkten tills det att den kommit fram. Vi rekommenderar därför att du alltid skickar ditt paket spårbart, samt meddelar oss att din retur är på väg. Leveransbekräftelsen ska skickas med eller uppvisas som bevis på att du köpt varan från Cosmity. Produkten ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Cosmity.

När du ångrar ditt köp och din retur blivit godkänd betalar Cosmity tillbaka det belopp som du betalat för produkten, inklusive din initiala fraktkostnad med undantag för eventuella tillkommande kostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den standardfrakt som Cosmity erbjuder. Vid retur av en del av en order återbetalas inte din initiala fraktkostnad. Cosmity får vänta med återbetalningen tills vi tagit emot och godkänt returen. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi tagit emot den returnerade produkten. Återbetalning sker till dig via det betalningsalternativ som använts vid köp, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för en sådan återbetalning, i vilket fall Cosmity har rätt att använda ett annat betalningsalternativ för återbetalningen.

Reklamation

Reklamationsrätten täcker produkter som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Alla försändelser undersöks innan de lämnar vårt lager. Alla reklamationer, skadade eller felaktiga produkter, ska anmälas till oss snarast efter mottagen leverans. Om paketet ser skadat ut när du tar emot det hos utlämningsstället ska du påpeka detta för ombudet. För att du ska kunna reklamera en produkt ska felet vara ursprungligt, det vill säga det ska ha funnits när du fick produkten. Du får inte själv ha orsakat felet. Ta gärna bilder på skadan som du kan tillhandage tillsammans med din reklamation. Cosmity åtar sig att åtgärda felet genom att reparera produkten, ersätta med en ny produkt, eller återbetala köpbeloppet för produkten helt eller delvis.

Cosmity står för returfrakten för godkända reklamationer. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Du har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på webbplatsen.

När reklamerad produkt returnerats och reklamationen har godkänts kommer Cosmity att kompensera dig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Cosmity strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att Cosmity mottagit reklamationen, men det kan ta längre tid beroende på produktens art. Cosmity förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att produkten inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer beaktar Cosmity riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. Mer information finns på konsumentverket.se.

Garanti

Vissa av våra produkter kan omfattas av garanti. Informationen om eventuell garantitid och särskilda garantivillkor för respektive produkt finns på webbplatsen eller i dessa villkor. Garanti för produkter täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, och därmed inte fel som uppstår vid eller efter konfigurering, förändring, uppdatering eller ombyggnation av produktens funktion eller utseende. Din orderbekräftelse gäller som garantibevis.

Force majeure

Med force majeure avses bland annat strejker, sjukdom hos personalen, eldsvåda, blixtnedslag, tekniska problem, störningar i dataförbindelser, fel eller försening i tjänster från underleverantör, transportstörningar eller import- och exportförbud hos oss eller någon av våra leverantörer. Under force majeure skjuts våra förpliktelser upp. Om force majeure råder längre än 2 månader äger såväl du som vi rätt att upphäva avtalet utan någon skyldighet att betala skadestånd. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om force majeure skulle uppstå informerar Cosmity dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen.

Länkar

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser. Vi ansvarar inte för innehållet på dessa webbplatser och även om Cosmity försöker säkerställa att vi enbart länkar till webbplatser som delar Cosmity’s personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt vår integritetspolicyn är Cosmity inte ansvarig för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella webbplatsen. Andra webbplatser kan länka till Cosmity och vi ansvarar inte heller för innehållet på dessa webbplatser.

Tillämplig lag och tvist

Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Cosmity. Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras enligt nedan eller i sista hand av allmän domstol.

Om tvist ej kan lösas i samförstånd med Cosmity, kan du som kund vända dig till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) som du hittar mer information om på arn.se. Du kan även lämna klagomål direkt online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister. Lämnar du in ett klagomål via denna plattform, vidarebefordras ditt ärende automatiskt till rätt nationellt ansvarigt tvistlösningsorgan. Detta tvistlösningsorgan tar sedan kontakt med oss och försöker lösa tvisten utan att blanda in domstol. Vid eventuell tvist beaktar Cosmity beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Alla försök till stöld eller bedrägerier på vår webbplats polisanmäls. Cosmity förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa villkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd.

Cookies

Vår hantering av cookies anges i vår cookiepolicy. Cosmity använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator. Cosmity använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att godkänna våra allmänna villkor och/eller använda våran webbplats godkänner du även vår cookiepolicy. Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom webbplatsen kräver cookies för att fungera korrekt.

Copyright

Webbplatsen och dess innehåll ägs av Cosmity och våra partners. Webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat enligt marknadsrättsliga och immaterialrättsliga lagar. Alla rättigheter förbehålls. Rättigheterna omfattar allt innehåll på webbplatsen så som exempelvis design, layout, grafik, bilder, produktnamn, firmanamn, information om varor och tjänster. Innehållet får inte kopieras utan skriftligt godkännande från Cosmity.

Ändringar av villkoren

Cosmity förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa villkor kommer att publiceras på webbplatsen. Ändringar gäller från det att du har accepterat villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på webbplatsen), alternativt 30 dagar efter att Cosmity har informerat dig om ändringarna. Cosmity rekommenderar dock att du håller dig uppdaterad på webbplatsen regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av villkoren.

Avtalsparter

Avtal ingås mellan dig som konsument och Cosmity Handelsbolag.

Cosmity Handelsbolag
Org.nr: 969777-6459
Postadress(ej besöksadress): Granbacken 10, 434 99 Kungsbacka.
E-post: info [at] cosmity.com
Moms reg.nr.: SE-969777-6459-01